Nyhetsbrev
NyhetsbrevNyhetsbrev #4
NyhetsbrevNyhetsbrev #3
NyhetsbrevNyhetsbrev #2
NyhetsbrevNyhetsbrev #1
Nyhetsbrev
Läs mer om revyn

Kvalitetsutbildning

Kvalitetsarbete Kvalitetsarbete är som att ro i motström - slutar man ro åker man tillbaka igen. Om man skall upprätthålla kvalitén får man aldrig stanna av.

SSAB Tunnplåt AB

SSAB Tunnplåt hade ett behov av att sätta fokus på kvalitetsfrågorna. Kvalitetsläget år 2003 var inte tillfredsställande! Kundmätningar visade att ett par av konkurrenterna närmade sig SSAB Tunnplåt´s värden, som tidigare varit outstanding och det var framförallt leveranssäkerheten som började svikta.

Ove Munther, Kvalitetschef "Vi hade jobbat hårt med ledningssystem och regelverk, men kvalitén blev inte mycket bättre för det"
Ove Munther, Kvalitetschef

Ett helt batteri av aktiviteter och projekt hade satts igång under benämningen "Rätt första gången" med målet att halvera kvalitetsbristkostnaderna till slutet av 2005. Som ett steg i detta hade man beslutat att samtliga 2500 anställda skulle genomg?en kvalitetsutbildning, med fokus p?vad som skapar bestående kundtillfredsställelse.

Man ville att personalen på ett lättsamt och intressant sätt skulle se helheten, förstå processtänkande och känna engagemang och vilja att bidra till bättre kvalitet.

Kvalitetsfrågor Jägare

Röster efteråt...

"Kanon! Föreställningen var proffsig och rolig såväl som intressant och ärlig!"

"…hela SSAB älskar er!"

"Resultatet var en 100%-ig respons. Föreställningen var både underhållande och engagerande och hade en mycket hög kvalitetsniv? Men även vår öppenhet att ta fram och beröra alla problem och inte sopa något under mattan, togs emot positivt och gav en trovärdighet till hela utbildningen. Vi har nu vänt på kurvorna och klarade delmålet för 2004 och Entertrainer har en stor del i det resultatet."
    - Ove Munther, Kvalitetschef
cartier replica uk rolex replica sale tag heuer replica sale
 
w3 - css